Kada ste na Tari na raspolaganju vam je mogućnost mnogobrojnih izleta individualno ili grupno (aranžman u dogovoru sa UnaAna klubom).
Pogledajte opis dole neke od omiljenih destinacije posetioca a više fotografija destinacija na stranici Galerije!


Tara
Tara

Fascinantna reka Tara izvire u Crnoj Gori, blizu Kolašina i većim delom teče kroz Crnu Goru i nacionalni park Durmitor a u donjem delu i kroz Republiku Srpsku (BiH) gde se na ušću sa Pivom udružuje i pravi moćnu reku Drinu.
Ne nosi bezrazložno epitet suze evrope, pitka je kompletnim svojim tokom koji je skoro 150km dugačak i jedna je od najlepših reka za rafting, splavarenje, pecanje dok je i samo druženje sa njom jednostavno inspirativno za dalje i dalje druženje koje vas stalno podseća na njenu čistoću, lepotu i snagu koja potpuno ispunjava.
Tara je reka koja jednostavno osvaja, kojoj se vraćate uvek kao što čovek uvek želi da vidi starog dobrog prijatelja za kog smatra da se nije promenio. Kanjon reke Tare je pod UNESKO zaštitom i najdublji je u evropi a drugi u svetu, posle Velikog Kanjona reke Kolorado u Americi.

Uvac
Uvac

Specijalni rezervat prirode ”Uvac” je zaštićeno prirodno dobro od izuzetnog značaja. Nalazi se u jugozapadnoj Srbiji u okviru Starovlaško-raške visije, uklješten između masiva planina Zlatar na jugozapadu i Javor na severoistoku.

Uvac je jedno od najlepših mesta u Srbiji, najveća atrakcija su beloglavi supovi, posebna vrsta orla lešinara, koji se kreće neprimetno kao duh.
Krenite čamcem u obilazak jezera i meandri, napravite pauzu na pustoj plaži da se okupate u rajskoj tišini, tišini koju će poremetiti jedino šištanje vazduha, koji svojim ogromnim krilima seku beloglavi supovi.

Mokra Gora

Mokra Gora je naseljeno mesto u gradu Užicu u Zlatiborskom okrugu. Prema popisu iz 2011. bilo je 549 stanovnika. Ime selu je dao njegov aga Mustaj -beg iz Priboja. Kažu da je tu zakonačila neka vojska i ložila sirovu goru (drva) na vatru, pa su govorili : ’’ ala je ova gora mokra’’, pa je tako nastalo ime Mokra Gora. Mokra Gora se nalazi na granici između Tare i Zlatibora i na granici Republike Srbije i Bosne i Hercegovine. Za nju je karakteristična veoma velika visinska razlika između najniže (nadmorska visina ~ 460m) i najviše kote (vrh planine Tare - Zborište, nadmorske visine 1544m). Mokra Gora zauzima površinu od približno 55 km². Ovde se nalaze Crkva Vaznesenja Gospodnjeg, Kršanje u Mokroj Gori, Crkva Svetog proroka Ilije u Mokroj Gori, Crkva Svetog Jovana Krstitelja na Mokroj Gori, OŠ „Bogosav Janković” IO Mokra Gora i Kapela u Markovom Polju. Ovde se održava manifestacija Zavičajni dani Mokre Gore.

Šarganska osmica
Šarganska osmica

Šarganska osmica je muzejsko-turistički kompleks pruga uzanog koloseka, u vlasništvu Muzeja železnice Srbije, od 600mm i 760mm, Mokre Gora - Šargan Vitasi, obnovljene deonice nekadašnje pruge Užice - Višegrad - Sarajevo, kojom saobraća muzejski voz „Nostalgija”, u letnjoj sezoni od aprila do oktobra i zimskoj od 25. decembra do 25. januara.

Kosjerić
Kosjerić destilerija

Na obroncima planina Maljen, Povlen i Divčibare, i izvorištu reka Skrapež i Kladorube, smešten je grad Kosjerić i u njemu nekad čuveni podrum rakije "Povlen", današnja Destilerija Zarić. Legenda kaže da je mesto dobilo ime po Antoniju Kosijeru, doseljeniku iz sela Kosjeri u Crnoj Gori, koji se ovde naselio sa svoja tri sina. Nakon njega, dolaskom još nekoliko porodica, polako je počelo da niče naselje krajem 18. veka, koje je status grada dobilo 1892. godine. Ovaj kraj je oduvek bio interesantan turistima zbog svojih sela i zaseoka rasutih po pitomim dolinama, na planinskim rečicama i padinama planina Maljen, Povlen i Divčibare. Čist vazduh, dinamičan reljef i raznolika klima, privlačili su ljude iz većih gradskih centara na odmor u netaknutoj prirodi.

Višegrad i Andrićgrad

Višegrad je grad burne istorije, poznat kao grad nobelovca Ive Andrića. Zahvaljujući njegovom romanu, "Na Drini ćuprija" ime Višegrada je postalo prepoznatljivo u čitavom svetu a Ivo Andrić je za svoj književni rad 1961 godine dobio Nobelovu nagradu za književnost. Najveća turistička atrakcija Višegrada je most "Na Drini ćuprija".

Andrićgrad ili Kamengrad je grad, kulturni centar i vrsta etno-sela, koji se nalazi na lokaciji Ušće na samom ušću rijeka Drina i Rzav u Višegradu čiji je idejni tvorac režiser Emir Kusturica. Grad je izgrađen od kamena i u njemu se nalazi pedesetak objekata. U gradu će postojati gradsko pozorište, moderni bioskop, gradska uprava, akademija lijepih umjetnosti, zgrada Andrićeve gimnazije, riječna marina i pristanište, hoteli, trgovi, crkva, stari han, dućani i spomen kuća Ive Andrića. U okviru akademije lepih umetnosti koja će postojati u Kamengradu, radiće Fakultet za režiju. Ovde je 2016. osnovana međunardona Akademija umetnosti za školovanje glumaca, reditelja i srodnih zanimanja.

Tara
Planina Tara

Masiv planine Tare nalazi se u zapadnoj Srbiji, u severozapadnom delu oivičen dubokim kanjonom reke Drine, dok mu se ogranci spuštaju ka kremanskoj dolini i dolini reke Đetinje, gde se oslanja na ogranke Zlatibora. Područje planine Tare sačinjava najzapadniju skupinu iz grupe Starovlaških planina. Prostor planine Tare predstavlja jedno od najbogatijih šumskih područja u Evropi.

Tara
Planina Tara
Planina Tara je poznato i tradicionalno letnje i zimsko rekreativno područje. Povoljni klimatski uslovi, veliki broj sunčanih dana, srednja visina oko 1000 metra nadmorske visine.

Odvojite malo vremena za sebe, odmorajte oči zelenilom i napojte dušu lepotom Tare!